Murat Gülerman'dan Gündem Yorulmarı

Dünya’daki belirsiz durumlar iç ve dış piyasalarda gerginliğe sebep olmakta. Bu sebepten Merkez Bankası faiz kararlarında zorlanacak gibi gözüküyor. Fakat bu durum neticesinde, geçen ay olduğu gibi Merkez Bankası’nın tavan faiz indirimlerine devam edeceği bekleniyor.

 

Bu durumun beklenenden kısa sürmesinin sebeplerinden biri olarak da FED’in Haziran ayında faiz artırma ihtimalinin yeniden canlanmış olması ve ülkemiz da başbakanın görevini bırakıp, iktidar partisinin olağanüstü kongreye gidiyor olmasıdır.

İç siyasi belirsizliklerinin durulmaya başladığı şu günlerde herkes, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyleyeceklerine odaklanmış durumda. Buna bağlı olarak AKP içindeki hareketlilik azalarak başbakanın ve diğer bakanların kim olacağı merakla izleniyor. Bu arada ekonomik politikalarda da çok değişiklik olmayacağı gözlemlenebiliyor.

 

Cumhurbaşkanı’ndan gelecek beyana göre Merkez Bankası’nın Nisan ayında yaptığı Para Politikası toplantısında olduğu gibi, yine 0,50 puanlık faiz indirimi yapmasını bekliyoruz. Daha yüksek bir indirim piyasaları bozabileceği için çok daha ortalama oranlarla gidilebileceğini söyleyebilirim.

Görünen tablo şöyle ki; iktidar ve Merkez Bankası, piyasanın dengelerini en iyi şekilde korumak üzere politikalarını sürdürmeye devam etmektedir.

As Finans Haber

0212 608 02 35-36